Penjelasan lengkep ngeunaan alat-alat presisi tinggi pikeun nyalametkeun cai sapertos robot nyalametkeun cai jarak jauh, pelampung kahirupan anu didukung, jst.

Latar Téknis

Bencana banjir mangrupikeun bencana alam anu paling parah di nagara urang. Kalayan kamekaran sains sareng téknologi, jalma ngagaduhan langkung seueur tindakan balas. Jumlah imah ambruk sareng maotna kusabab banjir di nagara kuring umumna turun. Ti saprak 2011, jumlah jalma anu maot kusabab banjir di nagara kuring aya di handapeun 1.000, anu ogé ngabuktikeun yén kakuatan banjir tetep henteu tetep.

Tanggal 22 Juni 2020, kota-kota kalér Tongzi County, Kota Zunyi, Propinsi Guizhou ngalaman hujan régional anu kuat. Hujan ageung aya di 3 kota. Hujan anu nyababkeun nyababkeun sagala rupa kota di Tongzi County kapangaruhan ku sababaraha tingkat. Numutkeun panilitian awal sareng statistik, 3 urang tiwas sareng 1 cilaka kusabab runtuhna bumi anu disababkeun ku banjir bandang. 10.513 jalma anu dialihkeun ku mendeskeun sareng 4.127 jalma peryogi bantosan kahirupan darurat. Gangguan listrik sareng gangguan sinyal jaringan di sababaraha kota sareng kota nyababkeun karugian ékonomi langsung 82,89 juta yuan.

Nyalametkeun cai mangrupikeun proyék nyalametkeun kalayan dadakan anu kuat, waktos anu ketat, sarat téknis tinggi, kasusah nyalametkeun tinggi, sareng résiko tinggi. Nalika panyelamat lebet ka jero walungan pikeun nyalametkeun jalma, aranjeunna dina résiko anu ageung sareng tiasa kaleungitan waktos anu pangsaéna pikeun nyalametkeun jalma. Henteu aya tanda anu jelas ragrag dina permukaan cai. Aranjeunna sering kedah milarian di daérah anu lega pikeun waktos anu lami pikeun mendakan jalma anu tilelep. Faktor ieu ningkatkeun halangan pikeun nyalametkeun dina cai.

Téknologi ayeuna

Ayeuna, aya seueur jinis pakakas nyalametkeun cai di pasar, kalayan fungsi anu beuki canggih sareng biaya anu tinggi. Nanging, éta tetep ngagaduhan kakirangan anu teu acan kabérés. Ieu mangrupikeun sababaraha masalah pakakas nyalametkeun cai nyalira:

1. Alat-alat nyalametkeun cai dialungkeun kana cai tina kapal, basisir, atanapi pesawat tiasa digulung. Sababaraha pakakas nyalametkeun cai henteu ngagaduhan fungsi balikeun otomatis ka payun, anu nunda operasi nyalametkeun. Sumawona, kamampuan pikeun nolak angin sareng ombak henteu saé. Upami anjeun mendakan gelombang langkung ti dua méter, alat-alat anu nyalametkeun nyawa bakal dipoto di jero cai, anu tiasa nyababkeun kaleungitan nyawa sareng harta banda.

2. Nalika ngalaksanakeun nyalametkeun cai, kamungkinan barang asing sapertos pepelakan cai, sampah plastik, sareng anu sanésna tiasa ngangkut jalma-jalma anu kajebak atanapi alat-alat anu nyalametkeun nyawa. Baling-baling tina sababaraha pakakas henteu nganggo tutup pelindung khusus, anu henteu tiasa nyegah objék asing tina karerepet ku rambut manusa, anu bakal ningkatkeun bahaya anu disumputkeun pikeun operasi nyalametkeun.

3. Dina hal ciri na nyalira, jas nyalametkeun cai anu aya gaduh kanyamanan sareng kalenturan anu lemah, sareng tuur sareng siku henteu dikuatkeun, anu nyababkeun panyalindungan sareng kaénanana tiasa lemah. Luhureun zipper henteu dilengkepan ku velcro pikeun ngalereskeun seleting, anu gampang digésér turun nalika ritslét damel di jero cai. Dina waktos anu sasarengan, ritsleting henteu dilengkepan saku ritsleting, anu sesah dianggo.

Robot kontrol jarak jauh nyalametkeun cai

Kapal milarian sareng nyalametkeun ROV-48 mangrupikeun robot leutik, dioperasikeun jauh, dangkal cai sareng nyalametkeun robot pikeun pemadam kebakaran. Éta khusus dianggo pikeun nyalametkeun cai dina waduk, walungan, pantai, feri, banjir sareng adegan-adegan sanésna.
Parameter kinerja lengkep
1. Jarak komunikasi maksimal: ≥2500m
2. Kecepatan payun maksimal: ≥45km / jam

news

Remote control nirkabel lifebuoy calakan

news

Remote control nirkabel nirkabel lifebuoy mangrupikeun robot nyalametkeun permukaan alit anu tiasa dioperasikeun ti jauh. Éta tiasa seueur dianggo dina kolam renang, waduk, walungan, pantai, kapal pesiar, feri, banjir sareng adegan sanésna pikeun ragrag nyalametkeun cai.

Parameter kinerja lengkep
1. Diménsi: 101 * 89 * 17cm
2. Beurat: 12Kg
3. Kapasitas beban nyalametkeun: 200Kg
4. Jarak komunikasi maksimum nyaéta 1000m
5. Henteu aya beban: 6m / s
6. Laju diurus: 2m / s
7. Waktu ketahanan gancang-gancang: 45min
8. Jarak kadali jauh: 1.2Km
9. Waktu damel 30min
Fitur
1. Cangkangna didamel tina bahan LLDPE kalayan tahan maké anu saé, insulasi listrik, kateguhan sareng tahan tiis.
2. Nyalametkeun gancang dina sapanjang perjalanan: Kacepetan tanpa beban: 6m / s; Kecepatan anu dikawasa (80Kg): 2m / s.
3. Éta ngadopsi kendali jarak jauh-gun, anu tiasa dioperasikeun ku hiji leungeun, gampang dioperasikeun, sareng sacara akurat tiasa jarak jauh ngadalikeun lifebuoy daya.
4. Nyadar kadali jauh jarak jauh ultra-jauh langkung ti 1.2Km.
5. Sistem pendukung GPS, posisi real-time, posisi anu gancang sareng langkung akurat.
6. Ngarojong hiji-konci otomatis balik ka bumi sareng otomatis balik ka bumi di luar kisaran.
7. Éta ngadukung nyetir dua sisi sareng ngagaduhan kamampuan pikeun nyalametkeun dina angin ageung sareng ombak.
8. Éta ngadukung koréksi pinter arah, sareng operasi langkung pas.
9. Metode propulsion: Propeller propeller diadopsi, sareng radius péngkolan kirang ti 1 méter.
10. Ngagunakeun batré litium, daya tahan-gancang nyaéta langkung ti 45min.
11. Fungsi alarem batré rendah terintegrasi.
12. Lampu peringatan sinyal penetrasi tinggi tiasa gampang sadar dina paningalian dina wengi atanapi dina cuaca anu goréng.
13. Nyingkahan cilaka sekundér: Jalur perlindungan anti-tabrakan payun nyegah karusakan tabrakan dina awak manusa nalika prosés maju.
14. Pamakéan darurat: 1 tombol konci, boot gancang, siap dianggo nalika ragrag kana cai.


Pos waktos: Mar-10-2021